NEOBIČNA I BRZA VEČERA: Spremite jaja na oko uz palačinke
Bešamel sos:
4 kašike putera
3 kašike brašna
2 šolje mleka
¼ kašičice sveže narendanog muskatnog oraščića
so i sveže mleveni crni biber
Za palačinke:
4 jaja
1 šolja mleka
1 šolja brašna
1 kašičica soli
½ kašičice sveže mlevenog crnog bibera
6 kašika putera
Za dekoraciju na vrhu:
4 jaja
so i sveže mleveni crni biber
2 kašike sveže seckanog vlašca
8 kolutova šunke
Priprema:
U manjoj šerpi istopiti puter na laganoj vatri. Dodati brašno i lagano pržiti dok ne postane zlatne boje. Sipati preko svega mleko i uz mešanje kuvati oko 2 minuta. Začiniti muskatnim oraščićem, biberom i solju.
Za pripremu velike palačinke potrebno je zagrejati rernu do 250 stepeni. U većoj posudi umutiti jaja, pa dodati mleko, brašno, so i biber. S druge strane zagrejati puter u većem tiganju na laganoj temperaturi. Sipati tako pripremljeno testo na tiganj i staviti u rernu da se peče. Peći oko 20 minuta, dok ne porumeni oko ivica.
U međuvremenu zagrejati tiganj na jakoj vatri. Poprskati ga sprejom protiv lepljenja. Jaja razbiti nad tiganjem i smanjiti vatru na vrlo laganu. Pržiti dok se belanca ne ispeku, a žumanca ostanu još u tekućem stanju. Začiniti biberom, solju i vlašcem.
Kada je palačinka gotova izvaditi je iz rerne i preseći na 4 dela. Na svaki komad staviti po 2 koluta šunke, jaje i ¼ šolje bešamel sosa.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- jaja na oko uz palačinke