Nemojte bacati stari hljeb: Napravite poparu koja se peče u rerni
AloOnline.ba | Žena ∙ 25.09.23 08:25 ∙ 0
Sastojci:
6 kriški starog hjleba
200 ml pavlake za kuvanje
1 čaša (180 g) jogurta
100 g feta sira (ili sličnog)
1 kašika margarina
50 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Hljeb isjeckati na kockice i poređati u uljem podmazan pleh. Sjediniti pavlaku za kuvanje i jogurt, preliti kockice hljeba i ostaviti da stoji 10 minuta. Odozgo rasporediti sir i staviti margarin. Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta. Izvaditi, posuti rendanim kačkavaljem i vratiti posudu u rernu na 5 minuta koliko samo da se kačkavalj otopi.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
PRIJEDLOG ZA RUČAK Posne pljeskavice od tikvica
10:01 ∙ Žena ∙ 0PRIJEDLOG ZA RUČAK Punjena bundeva
11:12 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
14°C
Mostar
10°C
Tuzla
3°C
Bihać
13°C
Bijeljina
14°C
Zenica
10°C
Prijedor
16°C