NAJUKUSNIJE PLJESKAVICE koje svi obožavaju!
Sastojci
– 400 gr mijesano mljeveno meso (pola junece pola svinjsko ili po zelji)
– 50 gr dimljene slanine
– 2 kom manjih paprika (ljepse su kad su razlicite boje)
– 1 kom srednja glavica crnog luka
– 1 kom jaje
– 2 kasike prezle
– 1 kasika tucane paprike (srednje ljuta)
– so, biber, mljevena slatka crvena paprika
– svježi listovi persuna i celera
– 1/2 svježa ljuta papricica (ona mala)
Priprema
Sitno isjeckati crni luk, paprike i slaninu i staviti na desetak minuta da se przi u tiganju.
Nije potrebna nikakvu masnoća za pečenje jer slanina pusti dovoljno da neće zagoriti samo treba češće promiješati.
Ne treba ispržiti nego sačekati da povrće malo svene pri kraju dodati tucanu papriku, polovinu male ljute papričice (sitno isjeckane), soli i mljevenu slatku papriku (u malo većoj kolicini nego sto je to potrebno za to sto pečemo jer ovo treba da zasoli i malo (vise) oljuti sve ostalo što ćemo poslije dodati)… i vec ovdje sve fantasticno mirise pod uslovom da imate domaću slaninu.
Uključiti rernu na 190 C.
Sipati povrće u drugi sud (malo dublji) da bi se što prije prohladilo… sačekati desetak minuta (otprilike) pa dodati mljeveno meso, jaje, prezlu, sitno sjeckani persunov i celerov list i dobro izmiješati.
Praviti pljeskavice veličine i debljine po zelji. Od debljine zavisi i vrijeme pečenja ali recimo od 20 do 30 minuta.
Stavljati na papir za pečenje i na svaku staviti malu kockicu putera (ja imam tećni puter za pečenje zato je ovako na slici).
Treba da budu pečene ali i sočne, ni slučajno prepeci.
- Tagovi
- MESO
- pljeskavice
- recepti