NAJKREMASTIJA KEKS TORTA NA SVIJETU Neodoljivi slatkiš bez pečenja i jaja
Sastojci:
350 ml vode
150 g keksa
500 ml slatke pavlake za šlag
100 g šećera u prahu
500 g maskarpone sira
150 g bijele čokolade
150 g čokoladnog krema
20 g mliječne čokolade
Priprema:
Sipajte vodu u činiju, pa kratko umočite keks i redajte ga po dnu kalupa.
Potom sipajte slatku pavlaku u drugu posudu i mutite, pa dodajte šećer u prahu i mutite dok se ne zgusne i ne napravi šlag.
Dodajte maskarpone sir i nastavite da mutite mikserom, pa podijelite na dva dijela.
U prvi dio sipajte otopljenu bijelu čokoladu, pa lijepo promešajte, a zatim pola te smjese nanesite na poredan keks i lepo poravnajte špatulom.
Stavite još jedan red keksa umočenog u vodu.
Zatim u drugi dio pripremljenog šlaga stavite čokoladni krem i promiješajte da se sjedini fino. Polovinu te smjese nanesite na drugi red keksa i poravnajte, pa ponovo poredajte keks umočen u vodu.
Potom stavite drugu polovinu smjese od šlaga i bele čokolade, poravnajte, pa ponovo poredajte keks umočen u vodu.
Nakon toga, namažite dio smjese od šlaga i čokoladnog krema i poredajte novi red keksa, a zatim ostatak te smese i preko svega narendajte mliječnu čokoladu.
Stavite u frižider na dva sata, da se stegne.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- keks torta