Na Ilindan treba pojesti med: Vrhunski recept za Medene kore
Sastojci:
pakovanje gotovih medenih kora
400 ml vode
200 g margarina
300 g šećera
200 g čokolade
300 g mljevenog keksa
3 kašike ulja
2 kašike mlijeka
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i margarin, pa stavite na ringlu da provri.
Potom dodajte 100 grama čokolade, isključite ringlu i miješajte dok se čokolada ne rastopi.
Dodajte mljeveni keks i sve dobro izmiješajte. Dok je fil vruć, na svaku koru stavite po osam kašika fila.
Na posljednju koru ne stavljajte fil. Kad ste nafilovali tri kore, preko pite stavite neki teži predmet i ostavite da tako odstoji sat vremena.
Potom napravite glazuru. U šerpi rastopite preostalih 100 grama čokolade, dvije kašike mlijeka i tri kašike ulja, pa prelijte preko posljednje kore i ostavite pitu na hladnom mjestu da se glazura stegne.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- Medene kore
- recept