MIMOZA SALATA SA TUNJEVINOM Glavna zvijezda svake trpeze – ruske domaćice se kunu u ovaj recept
Sastojci:
2-3 srednja krompira
2-3 šargarepa
200 g tvrdog sira
500 g tunjevine
8 jaja
4 mlada luka
2 kisela krastavca
1 veza mirođije
1/2 šolje majoneza
Priprema:
Skuvajte krompir sa ljuskom i šargarepu koju ste prethodno oljuštili. Ostavite da se povrće ohladi, pa izrendajte, ali prvo skinite ljusku sa krompira. Jaja takođe skuvajte, pa odvojite bjelanca i žumanca i izrendajte. Stavite u posebne činije, a u treću dodajte rendani sir i rendana bjelanca i dodajte dvije kašike majoneza i jednu kašiku mirođje, pa sjedinite. Krompir dodajte dvije kašike majoneza, kao i jednu kašiku sjeckane mirođije. Začinite po želji i dobro sjedinite. U posudu sa šargarepom dodajte jednu kašiku majoneza i začine, pa lijepo sjedinite. U četvrtu posudu stavite tunjevinu koju ste procijedili, pa dodajte 3 kašike majoneza, jednu kašiku sjeckane mirođije i 2 sjeckana mlada luka. Posolite i pobiberite i sve lijepo promiješajte. Za redanje salate koristite kalup za torte sa obručom koji može da se skine. Premažite kalup uljem i prvo poređajte krompir i lepo poravnajte. Zatim poređajte smesu sa tunjevinom, a onda pospite kisele krastavce i preostala 2 mlada luka koji ste iseckali. Poslije toga ide sloj šargarepe, a zatim i rendani sir sa belancima. Pospite žumancima, pa premažite majonezom i pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru sat vremena, a najbolje preko noći. Ujutru ukrasite preostalim žumancima.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- mimoza salata