MANTIJE, HRANA KOJA ĆE ODUŠEVITI i najveće gurmane
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 11.01.22 07:19 ∙ 0
Sastojci:
800 g brašna
1-2 kašičice soli
2 supene kašike ulja
500 ml mlake vode
Za nadjev:
500 g junećeg mljevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
biber, so
Za preliv:
100 ml jogurta
3 čena isjeckanog bijelog luka
Priprema:
Tijesto umijesiti, zatim ostaviti da odstoji. Za to vrijeme napraviti nadjev od mesa i luka i to dobro začiniti. Tijesto razvući rukama i prstima i puniti nadjevom, zatim odvajati oblike za mantije. Mantije redati u podmazanu posudu za pečenje. Peći na 200 stepeni 25-30 minuta. Nakon toga preliti prelivom od jogurta i bijelog luka.
- Tagovi
- recept
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Žena ∙ 0ZAPEČENA TJESTENINA Fino, jednostavno i jeftino
12:53 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C