LAKO SE PRIPREMA, A PREUKUSNA JE Recept za hladnu salatu s tjesteninom i piletinom
Kad temperature porastu u termometru, više nam odgovaraju hladna jela poput svježeg povrća i voća. No to ne znači da bismo se trebali odreći i bjelančevina poput mesa te ugljikohidrata poput obožavane tjestenine.
Umjesto s toplim umakom, pripremite te namirnice u obliku hladne salate. Ako želite dodatno povećati ukupnu količinu bjelančevina, umjesto klasične tjestenine od pšeničnog brašna iskoristite onu proteinsku od slanutka ili leće.
Ovo je jelo idealno ako su imate ostataka pečene piletine. Ako vam se pak ne da peći piletina, poslužiti se možete i onom već gotovom iz supermarketa.
Sastojci:
400 grama tjestenine
200 grama pečene piletine
100 grama smrznutog graška
50 grama smrznutog kukuruza
1 svježa paprika
100 grama cherry paradajza
nekoliko listića bosiljka
Kremastiji umak:
200 grama grčkog jogurta
75 grama majoneze
1 kašila senfa
so i biber po želji
ili
Laganiji umak:
4-5 kašika maslinovog ulja
sok 1 limuna
so i biber po želji
- Tagovi
- RECEPT DANA