KREMASTE I HRSKAVE Pahuljaste japanske palačinke za posebne prilike
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 28.06.23 12:03 ∙ 0
Sa svojom savršenom teksturom i nježnim ukusom, ove palačinke će vas odvesti na putovanje ukusa u Zemlju izlazećeg sunca.
Japanske palačinke
Sastojci:
2 jajeta
20 ml mlijeka
30 g brašna
1/4 kašičice ekstrakta vanile
2 kašike šećera
Priprema:
Odvojite bjelanca i žumanca. Žumanca umutite zajedno sa mlijekom, a zatim dodajte prosijano brašno. Ponovno spojite smjese i dodajte vanilu. Bjelanca lagano umutite, postepeno dodajući šećer i mutite sve dok ne dobijete snijeg od bjelanaca.
Pomiješajte obe smjese pažljivim pokretima kako biste sve sjedinili. Sipajte smjesu u špric za kolače ili kesu za zamrzivač. U tiganj stavite malo ulja i razmažite ga ubrusom. Napravite krug od smjese u tiganju, pravite deblje palačinke. Poklopite tiganj i pecite 5 minuta sa jedne strane, a zatim okrenite i pecite još 5 minuta sa druge strane.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- Japanske palačinke
- recept
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0RECEPT DANA Kremasta krompir salata
06:00 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C