KOH SA ŠLAGOM Omiljena poslastica iz djetinjstva u pjenastijoj varijanti
Sastojci:
2 šolje griza
3/4 šolje šećera
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
4 jaja
2 kašike ulja
1 kašičica vanile u prahu
Za preliv:
2 šolje mlijeka
1 šolja vode
1/2 šolje šećera
1 kašičica vanilinog šećera
1/4 šolje meda
Za krem:
2 šolje slatke pavlake
1 šolja šećera u prahu
1 kašičica vanile u prahu
Recept za koh sa šlagom:
U većoj činiji pomiješajte griz, šećer, prašak za pecivo, so, jaja, ulje i vanilin šećer. Kada sjedinite sastojke, smjesu za koh izlijte u pleh i pecite oko 15 minuta na 170°C. U drugoj šerpi pomiješajte mlijeko, šećer, vodu i vanilin šećer, pa ostavite da smjesa proključa. Promiješajte, kuvajte još 2 minuta i smanjite vatru. Kada se malo ohladi dodajte med. Natopite kolač prelivom. Kada se ohladi koh na sobnoj temperaturi, stavite u frižider na 1-2 sata. Umiksajte slatku pavlaku, šećer u prahu i vanilu, pa nanesite šlag preko koha.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- KOH