KAPRI KOLAČ SA MALINAMA Jedan od omiljenih kremastih slatkiša sa dva fila i voćem, pravo slatko savršenstvo
Sastojci:
Kora:
5 bjelanaca
100 g mljevenih oraha
50 g šećera
1 kašika brašna
1 štangla (20 g) rendane čokolade
1/2 praška za pecivo
Fil od malina:
400 g malina (svježih ili zaleđenih)
1 kesica pudinga od maline (ili jagode)
50 ml vode
50 g šećera
Fil od vanile:
5 žumanaca
500 ml mlijeka
100 g šećera
50 g maslaca
50 ml slatke pavlake
1 kašika gustina
1 kašika arome vanile
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Kora: Umutiti bjelanca u čvrst snijeg. Postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne istopi. Dodati brašno, orahe, čokoladu i prašak za pecivo. Sjediniti kašikom i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Fil od malina: Skuvati maline, vodu i šećer. Kada provri dodati puding pomiješan sa 2-3 kašike smese od malina. Sipati u šerpu sa malinama i miješati dok se smjesa ne zgusne. Sipati preko kore i ostaviti da se ohladi i stegne (hladiti 1 sat).
Vanila fil: Umutiti žumanca sa šećerom pjenasto, pa dodati gustin razmućen u 40 ml hladnog mlijeka. Dobro umutiti da se sjedini. Ostatak mlijeka staviti na šerpu i zagrijati do ključanja, pa u njega dodati smjesu od žumanaca. Kuvati na tihoj vatri uz neprestano miješanje žicom za mućenje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi pa dodati maslac i mikserom sjediniti. Dodati umućenu slatku pavlaku sa vanilom. Sjediniti mikserom i sipati preko hladnog fila od malina. Ostaviti da se ohladi i stegne bar 1 sat.
Glazura: Istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom na tihoj vatri i preliti ohlađen kolač.
BONUS VIDEO: