KAO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa ovim dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj
Sastojci:
bataci, karabataci, krilca i belo meso od jednog pileta
500 g šampinjona
1 zelena paprika
1 srednja šargarepa
1 glavica crnog luka
so i biber
200 g pavlake
4 kašičice gustina
3 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice suvog ruzmarina
1/2 kašičice bosiljka
1 kašičica slatke aleve paprike
suvi začin
Priprema:
Luk i papriku sitno naseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende. U loncu zagrejati ulje, dodati naseckano povrće, pa ga propržiti nekoliko minuta. Dodati zatim meso isečeno na komade, kao i začine.
Preko mesa staviti na četvrtine seckane šampinjone i naliti sa oko 750 ml vode. Poklopiti lonac, kuvati 35
minuta. Posle toga u vrlo malo hladne vode razmutiti gustin. U lonac dodati pavlaku i gustin, pa uz mešanje krčkati dok se ne zgusne. Dodati slatku tucanu papriku i po želji još malo začiniti biberom i mešavinom začina. Pre služenja posuti seckanim peršunom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recept