oko 500 g bundeve
3-4 veća krompira
1 glavica crnog luka
2 čena bijelog luka
muskatni oraščić (po želji)
so
biber
uljePriprema:

Crni i bijeli luk sintno nasjeckati ili izmiksati u blenderu,  a potom udinstati na malo ulja. Bundevu i krompir oljuštiti, narendati na krupno, a zatim dodati u šerpu i dinstati sa lukom podlivajući malo vode, tek toliko da ne zagori. Osoliti i pobiberiti po ukusu (ko voli može da doda malo muskatnog oraščića), pa dinstati 10-15 minuta. Šerpu sklonite sa šporeta da se udinstana smješa prohladi.

U međuvremenu pripremiti tanke kore za gibanicu. Bilo bi idealno da su prave domaće, ali ako ih niste razvlačili, mogu da prođu i kupovne.

Uzimati po dvije kore, poprskati ih ili silikonskom četkicom premazati malo uljem, pa filovati dinstanom mješavinom bundeve i krompira. Tako filovane kore zaviti u pitu i ređati u tepsiju, koju ste prethodno premazali. Postupak ponavljati dokle god ima fila i kora.

Svaku zarolanu slanu pitu od bundeve i krompira premazati og gore uljem, pa tepsiju staviti u rernu da se pite peku.

Rernu zagrijati na 180-200 °C. Slanu pitu od bundeve i krompira pecite 15-20 min, u zavisnosti od jačine vaše rerne.

BONUS VIDEO: