KAKO SE PRAVI SNIKERS MARKIZA Najbolja kombinacija omiljene čokoladice i srpske torte
Sastojci:
300 g piškota
200 ml mlijeka
Za fil:
500 g maskarpone sira (krem sira)
150 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
500 ml slatke pavlake
150 g nutele
100 g kikirikija
100 g šećera
Još:
2 snikers čokoladice
kikiriki
Priprema:
Okrugli kalup obložite providnom folijom, pa poredajte piškote koje ste umočili u mlijeko po ivici (uspravno), a onda i po dnu. Umutite maskarpone sir sa šećerom u prahu i vanilom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Dobijeni fil podijelite na 2 dijela, pa u jedan dodajte nutelu i dobro promiješajte. U šerpi istopite šećer, pa dodajte kikiriki i promiješajte. Prebacite karamelizovani kikiriki na pek papir i stavite u frižider na 15 minuta. Zatim izblendirajte i dodajte u fil sa nutelom, promešajte. U kalup preko keksa prvo sipajte nutela fil, pa stavite u frižider na pola sata, a onda sipajte i bijeli fil, pa stavite u frižider na još pola sata. Ukrasite sejckanom snikers čokoladicom i kikirikijem.
BONUS VIDEO: