KAKO SE PRAVI DOMAĆI BAGET Donosimo recept uz pomoć kojeg će biti bolji nego u francuskim pekarama
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 25.06.23 08:44 ∙ 0
Sastojci:
1,5 kašika suvog kvasca
2 šolje tople vode
1,5 kašičica soli
4,5-5 šoljica brašna
1 jaje
Priprema:
U posudu sipajte kvasac i toplu vodu i promešajte. Ostavite da odstoji 5 minuta, pa dodajte so i brašno. Umutite ili umijesite glatko i malo ljepljivo tijesto. Stavite ga u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe sat vremena. Podelite tijesto na 2 jednaka djela i razvucite u obliku pravougaonika, pa urolajte i stavite na pleh. Pokrijte i ostavite da nadođe još pola sata. Zasijecite hljeb na nekoliko mjesta, pa premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrijanoj rerni na 190°C oko 35-40 minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- baget
- baget recept
Možda vas zanima
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C