KAKO NAPRAVITI SAVRŠEN PIRE KROMPIR bez grudvica? Na ovaj način ga još niste spremali!
Savršeno pripremljen, svilenkasto je glatka, kremast i topi se u ustima. Čini se da to nije teško napraviti, ali često krajnji rezultat ne ispunjava očekivanja i ne zadovoljava u potpunosti ukus. Znamo kako da to promijenite.
Krompir pire se sprema od kuvanog krompira sa dodatkom margarina i začina. U mnogim verzijama obogaćen je i prženim lukom i slaninom. Polje za eksperimentisanjem je ogromno i uz malo volje i kreativnosti možete napraviti zaista izvrsno jelo od ovog jednostavnog predjela. Pod jednim uslovom. Da će krompir imati pravi ukus i teksturu.
Naizgled jednostavan pire nije tako lako napraviti. Često ispadne previše suv i nedostaje mu savršen ukus i pun je grudvica. Na sreću, ovo se lako možete popraviti. Jedna mala promjena i dodatni sastojak dovoljni su da se uzdignete u visine kulinarske umjetnosti. Koristeći ovaj trik pire će imati odličan ukus.
Nije bitno da li više volite ovo jelo u najjednostavnijoj verziji samo sa krompirom i malo začina ili više volite bogatu verziju. Svaki put će ispasti savršeno. Samo treba dodati mlijeko. Ali trik je da to uradite u pravom trenutku.
Tajna uspješnog pirea je kuvanje krompira u mlijeku. Zahvaljujući tome, imaju dovoljno vremena da ga upiju. Kao rezultat toga, krema koju dobijemo od njih imaće divan mliječni ukus. Vi sigurno dobro znate da je margarin nosilac ukusa i da ga pojačava.
Kuvanjem krompira u mlijeku dajemo mu mogućnost da u potpunosti razviju sve svoje kvalitete.
Kada dodate mlijeko samo kada skuvate krompir, to nije dovoljno za savršen pire krompir.
A preteranjem sa njegovom količinom, umjesto guste kreme, dobićemo vodenastu smjesu. A ni to nije poenta. Da biste izbjegli sve ove probleme, jednostavno izgnječite krompir u mlijeku.
Međutim, ako iz nekog razloga više volite vodu, podsjećamo vas na pametan trik koji će vam uštediti mnogo vremena. Pretpostavljalo se da krompir stavimo u hladnu vodu i upalimo šporet. Međutim, ništa vas ne sprječava da prvo prokuvate vodu i preliti ih ključalom vodom. Vidjećete kako to ubrzava pripremu jela. Predviđajući pitanja, ukus ne pravi razliku.
- Tagovi
- PIRE KROMPIR
- recepti
- ručak