JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 30.06.23 08:31 ∙ 0
Sastojci:
500 g junetine
3 glavice crnog luka
2 kašičice mljevene paprike
1 mrkva
1 kašika brašna
1 kisela pavlaka (180 ml)
100 ml tople vode
Priprema:
Meso isjeći na kocke veličine zalogaja. Luk sitno isjeckati i izdinstati na zagrijanom ulju. Dodati isjeckanu šargarepu i dinstati dva minuta. Dodati meso, posoliti po ukusu, dodati mljevenu papriku, poklopiti i dinstati na tihoj vatri. Kada upije sok koje meso pusti, dolivati po malo vode dok meso ne omekša. Brašno razmutiti sa malo hladne vode, dodati u gulaš, promiješati i kuvati još 10 minuta. Na kraju umiješati pavlaku. Poslužite sa kuvanom tjesteninom ili pireom.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0RECEPT DANA Kremasta krompir salata
06:00 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C