JAJA NA DRUGAČIJI NAČIN: Napravite OMLET SLANE MAFINE, koje su gotove ZAČAS
Ako volite jaja, a dosadila vam je klasična kajgana ili klasično prženje „na oko“, napravite omlet mafine, u koje možete dodati šta god poželite.
Jednostavno se spremaju, i obožavaće ih svi – i odrasli, kao i dijeca.
Sastojci:
4 jaja
dvije supene kašike brašna
povrće po želji: paprika, luk, tikvice, šargarepa, paradajz
malo ulja
začini: so, biber
Priprema:
U dubljoj posudi umutite mikserom jaja, brašno, mlijeko i so.
Nasjeckajte povrće po želji što sitnije, i propržite ga na malo ulja nekoliko minuta, a suhomesnato i sir isjeckajte na kockice.
Podmažite kalup za mafine i u svaki stavite nadjev koji ste pripremili, uključujući i proprženo povrće.
Potom svaki kalup prelijte smjesom sa jajima, i narendajte preko kačkavalja.
Mafine stavite u prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni da se peku oko 15 minuta.