IZ BAKINOG KUVARA Palenta sa mlijekom i parmezanom, savršena večera ili doručak
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 26.05.23 19:27 ∙ 0
Sastojci:
200 g palente
200 ml mlijeka
50 g parmezana
700 ml vode
2 kašike putera
1 kašičica soli
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i mlijeko, dodajte so i ostavite da provri. Postepeno u vrelu vodu dodajte palentu, sve vrijeme miješajući. Smanjite vatru, pričekajte da voda ispari i palenta se zgusne, a miješajte sve vrijeme.
Sklonite s vatre i umiješajte puter i parmezan.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
12°C
Sarajevo
7°C
Banja luka
13°C
Mostar
9°C
Tuzla
2°C
Bihać
12°C
Bijeljina
13°C
Zenica
9°C
Prijedor
13°C