IMAMO RECEPT ZA ČUVENI BUGARSKI SATARAŠ Najjeftiniji i najukusniji ručak koji ćete pojesti ovog ljeta
Sastojci:
1 patlidžan
3 paprik2
2 glavice crnog luka
3 paradajza
50 gr peršuna
5-6 čena bijelog luka
200 gr domaćih kobasica
Ulje, so, biber
100 mililitara paradajz sosa
Priprema:
Očistite i poslolite, a zatim isijecite patlidžan na kriške. Prepržite ga na ulju. Zatim ga sklonite sa strane, a u tom istom tiganju ispržite paprike koje su isječene na trake. Poslije njih isjecite kobasice pa ih ispržite. Kad i kobasice ispržite, sklonite i njih iz tiganja. U isti tiganj predinstajte crni luk, a potom i paradajz.
Bijeli luk, ulje i peršun isjeckajte sitno i koristite za prelivanje. U tepsiju ili vatrostalnu činiju slažite red paradajz sosa preprženog sa lukom, pa red patlidžana, red paprika, red peršuna, red kobasica i slažite dok ne istrošite materijal, a zatim prelijte sa paradajz sosom i ostavite 10 minuta da se ukrčka.
BONUS VIDEO: