IDEALAN LJETNJI OBROK Italijanska salata pancanela je svjetski hit, a možete lako sami da je napravite!
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 08.07.23 07:00 ∙ 0
Ovo je toskanska salata čiji su osnovni sastojci hljeb i paradajz, dodaju joj se krastavac, bosiljak, sir.
Sastojci:
500 g svežeg paradajza
1 kašičica soli
150 g starog hleba
1 burata sir (150 g)
50 ml maslinovog ulja
1 crveni luk
2 čena belog luka
2 kašike vinskog sirćeta
1 vezica svežeg bosiljka
Priprema:
Paradajz isecite na kriške. Dodajte so, izmešajte i ostavite 15 minuta da pusti sok. Hleb isecite na kockice i pomešajte sa 2 kašike maslinovog ulja, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok ne postane hrskav. Procedite sok koji je paradajz pustio, pa mu dodajte iseckan belik luk i sirće, zatim maslinovo ulje, crveni luk isečen na kriške. Polako sjedinite i dodajte ispečene krutone. Ostavite da stoji 30 minuta da se ukusi prožmu. Pre posluživanja dodajte sir i bosiljak.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recept
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0RECEPT DANA Kremasta krompir salata
06:00 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C