HRSKAVI KEKSIĆI SA BADEMIMA Gotovi su za pola sata, a idealno idu uz šoljicu kafe
Sastojci:
150 g putera
125 g šećera
1 jaje
60 ml ulja
1 kesica vanilin šećera
400 g brašna
5 g praška za pecivo
200 g čokolade
100 g badema
Priprema:
Omekšali puter pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, uljem i jajetom, pa sve dobro umutite. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa sve zamijesite tako da dobijete glatko tijesto bez grudvica. Od tijesta odvajate manje dijelove, pa ih oblikujte u valjak debljine oko 1 cm i sijecite na parčice dužine oko 2-3 cm. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Redajte keksiće na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih na 180 stepeni oko 15 minuta. Čokoladu rastopite na pari, pa u nju dodajte sjeckane bademe. Svaki keksić umočite u čokoladu tako da se lijepo obloži sa svih strana. Ostavite ih par minuta da se čokolada stegne, a zatim ih služite.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- čokoladni keks
- keks