GURMANSKI DORUČAK Sočne punjene prženice
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 30.09.23 21:26
∙ 0
Ko ne voli prženice? Pa još kada su punjene šunkom i kačkavaljem onda se pretvaraju u obrok dostojan svakog pravog gurmana. Hrskave spolja, a mekane i siraste unutra, pravi su izbor za doručak ili večeru.
POTREBNI SASTOJCI: 8 parčića starog hljeba, 100 g rendane šunke, 100 g rendanog kačkavalja, 3 jaja, 3 kašike mlijeka, malo soli, ulje za prženje
Priprema:
Na jedno parče hljeba stavite sir i šunku, pa hljeb s obje strane dobro umočite u mješavinu jaja i mlijeka.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Prženice pržite na ulju, po par minuta sa svake strane.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recept
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0RECEPT DANA Kremasta krompir salata
06:00 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C