GURMANSKA ČORBA OD KOPRIVE Dodajte samo dva sastojka i dobićete pravi specijalitet
Sastojci:
4 šolje svežih listova koprive (koristite rukavice kada rukujete njima)
1 kašika maslinovog ulja
1 srednji luk, isječen na kockice
2 čena bijelog luka, mljevenog
1 veliki krompir, oljušten i isječen na kockice
4 šolje čorbe od povrća ili piletine
1/2 šolje pavlake za kuvanje
So i biber po ukusu
Krutoni ili tostirani hljeb za ukras
Recept:
Koristite rukavice za rukovanje koprivom da vas ne bi ožarila, listove koprive dobro isperite da biste uklonili prljavštinu. Odrežite sve čvrste stabljike i odbacite ih. Ostavite na stranu.
U velikom loncu zagrijjte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk isjeckan na kockice i isjeckan bijeli luk. Dinstajte dok luk ne postane providan, a bijeli luk zamiriše, oko 3-4 minuta. Dodajte krompir isječen na kockice u šerpu i kuvajte još dva minuta, povremeno miješajući. Pažljivo dodajte listove koprive u šerpu. Pomiješajte ih sa ostalim sastojcima i kuvajte oko dva minuta dok ne uvenu.
Sipajte čorbu od povrća ili pilećeg mesa, pazeći da su sastojci potpuno pokriveni. Dovedite do ključanja, a zatim smanjite vatru. Pokrijte šerpu i dinstajte oko 15-20 minuta, ili dok krompir ne omekša.
Koristeći štapni mikser, blendirajte čorbu dok ne postane glatka i kremasta. Uvijek možete i da koristite stojeći blender, u tom slučaju je usitnite 30-45 sekundi na velikoj brzini.
Vratite čorbu od koprive u šerpu i umešajte gustu pavlaku da dobijete bogatu, kremastu teksturu. Začinite solju i biberom po ukusu. Čorbu od koprive sipajte u činije i ukrasite krutonima ili prepečenim hljebom.
Uživajte u svojoj hranljivoj čorbi od koprive! Kopriva je poznata po svom jedinstvenom ukusu i zdravstvenim prednostima, što sve čini ovu čorbu i ukusnom i hranljivom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- čorba od kopriva
- koprive