ISPROBAJTE JELO SA POSEBNIM ŠMEKOM Gulaš sa pečurkama
Sastojci:
800 g šampinjona
100 g praziluka
jedan crveni luk
tri čena bijelog luka
250 ml soka od paradajza
50 ml tople vode
jedna kašičica mljevene začinske paprike
so
biber
dva lovorova lista
Priprema:
Isjeckajte praziluk i crveni luk.
Na ulju propržite, pa dodajte isjeckani bijeli luk i šampinjone koje ste isjekli na polovine ili četvrtine.
Dinstajte dok šampinjoni ne omekšaju i ne ispari tečnost koju su pustili. Često promiješajte i ako ima potrebe dolijte malo vode.
Sipajte mljevenu začinsku papriku, sok od paradajza i vodu. Dodajte so, biber i lovor.
Kuvajte još oko 15-20 minuta uz povremeno miješanje. Ako želite da vam gulaš bude gušći, u onih 50 ml vode rastopite jednu kašičicu brašna ili gustina.
Na kraju stavite malo svježeg peršuna.
Pratite nas na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.