FANTAZIJA SA JUGA: Snikers torta, neodoljiva rapsodija ukusa
Potrebno je:
5 žumanjaca
5 bjelanjaca
5 kašika šećera
pola slatke pavlake
300 g neljuštenog kikirikija
150 g čokolade za kuvanje
maslac, mlijeko
Priprema:
Žumanjce miksajte sve dok ne dobijete smjesu, pa posudu sa žumanjcima stavite iznad pare na najmanje 4 minuta, uz neprestano miješanje. Skinuti sa pare, ostaviti da se ohladi malo.
U međuvremenu umutite slatku pavlaku u snijeg. Bjelanjca takođe istucite u čvrst snijeg, pa u njih naizmjenično dosipajte kašiku pavlake, kašiku šećera i kašiku žumanjaca. Sve vrijeme blago miješajte mikserom. Nastavite sa dodavanjem sve dok ne potrošite sve sastojke i dok se svi ne sjedine. Dobijenu smjesu ostavite u frižideru desetak minuta, da se ohladi.
Očistite kikiriki od ljuske i jednu trećinu lagano istucite na sitne komadiće, a ostatak sameljite. Čokoladu izlomite na kockice i stavite na paru da se rastopi, a kada omekša dodajte malo maslaca i dvije kašike mlijeka kako bi dobili čokoladnu glazuru.
Krenite sa slaganjem slojeva torte – na dno kalupa za tortu stavite trećinu mljevenog i usitnjenog kikirikija, preko tog sloja namažite trećinu pripremljene kreme, ponovo stavite sloj kikirikija i preko njega kašikom stavite trećinu rastopljene čokolade.
Ponovo namažite krem, preko nje stavite tanki sloj čokolade, najbolje je šarati pomoću kašike, nastavite sa slojem krema, i potom posipajte preostalim kikirikijem. Na kraju prošarajte s čokoladnom glazurom i po želji ukrasite sa par kikirija. Tortu stavite najmanje na šest sati u zamrzivač.