ĆUFTE OD HLJEBA U PARADAJZ SOSU Jeftin ručak koji može svaka domaćica da spremi
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 20.12.23 06:00 ∙ 0
Sastojci:
200 g hljeba
150 ml mlijeka
2 jajeta
150 g parmezana (može i neki drugi sir)
1 veza peršuna
1 čen bijelog luka
Za sos:
500 ml paradajz sosa
1 crni luk
maslinovo ulje
Recept za ćufte od hljeba i sira:
Izmrvite sredinu hleba, pa prelijte mlijekom. Zatim ostavite sa strane nekih 10 minuta. U tu posudu dodajte rendani parmezan, sjeckani peršun, jaja i mljeveni bijeli luk. Sve lijepo sjedinite, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata. Oblikujte ćufte i ispržite ih u tiganju na malo ulja. Isjecite luk i propržite na malo maslinovog ulja, sipajte paradajz sos i ostavite da se ukrčka. Začinite po želji, pa dodajte ćufte i ostavite još malo na šporetu.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- ćufte
- ĆUFTE OD HLJEBA
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C