CRVENO VINO I TOPLA ČOKOLADA – zimska poslastica koja grije dušu
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 16.01.22 22:50 ∙ 0
Neodoljiva toplina – vruće čokolade i crnog vina.
Sastojci:
– tamna čokolada
– mlijeko (poželjno biljno, od lješnika ili badema)
– smeđi šećer
– crno vino po izboru
– po želji možete dodati cimet
Priprema:
Čokoladu rastopite u mlijeko. Mlijeko nalijete u posudu s čokoladom u razmjeri 2:1 u korist mlijeka. Sačekajte da se čokolada skroz rastopi stalno miješajući kašikom kako bi čokolada postala svilenkasta. Dodajte otprilike četvrtinu ili petinu vina u odnosu na smjesu koju ste dobili i pustite da provri. Ugasite šporet, po želji zasladite sa sirupom ili šećerom. Pričekajte da se malo ohladi kako biste mogli u potpunosti uživati u ukusu ovog idealnog zimskog pića.
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C