ČOKOLADNA ROZEN TORTA SA MLJEVENIM KEKSOM Krem sa lješnicima, božanstvenog ukusa
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
420 ml mlijeka
340 g šećera
270 g putera
170 g crne čokolade
330 g mevenog keksa
280 g mlevenih lješnika
Za glazuru:
120 g crne čokolade
40 ml ulja
Recept za čokoladnu tortu sa mlevenim keksom i lješnicima:
U posudu ubacite mlijeko i šećer, pomešajte i ostavite da provri na srednjoj temperaturi. Kada provri, ubacite isjecka puter, smanjite na laganu vatru i miješajte dok se ne otopite. Sklonite sa šporeta, pa ubacite izlomljenu crnu čokoladu. Kada se otopi, dodajte mljeveni keks i lešnike i dobro promiješajte. Rasporedite dio fila po rozen kori, pokrijte drugom korom, pritisnite rukama, pa nanesite drugi sloj fila na rozen tortu. Redajte do utroška materijala, a poslednji sloj rozen torte treba da vam bude kora. Pritisnite čokoladnu rozen tortu malo težim predmetom. Otopite crnu čokoladu sa uljem na pari, na nanesite glazuru.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- rozan