BIJELI ČUPAVCI Skroz su drugačiji od klasičnih, obavezno probajte ovo slatko savršenstvo!
Sastojci:
Za biskvit:
4 jajeta
100 g šećera
150 ml ulja
200 ml mleka
15 kašika brašna
1 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
Za preliv:
200 g bele čokolade
350 ml mleka
50 g margarina
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
Biskvit: Umutite cela jaja sa šećerom da se dobije bela penasta smesa. Dodajte ulje, mleko, promešajte i dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i vanilin šećerom. Sipajte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni oko pola sata.
Preliv: Stavite u šerpu mleko, izlomljenu čokoladu, margarin, šećer i vanilin šećer. Mešajte na tihoj vatri dok se sve ne istopi i dobije ujednačena smesa. Isecite biskvit kada se prohladi na kocke željene veličine. Posipajte pažljivo kašikom preliv, koji može biti vruć, ali ne vreo. Ostavite da upije oko pola sata, zatim uvaljajte u kokos i ohladite.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recept