AKO IMATE BAJAT HLJEB NEMOJTE GA BACATI Napravite kolač od jeftinih sastojaka! Ukus će vas oboriti sa nogu!
Ljeti nam prijaju lagani i osvežavajući kolači, a naš današnji prijedlog je da napravite ovaj. Zanimljivo je što se pravi od bajatog hljeba, ali nimalo ne gubi na ukusu zbog toga, koji se preliva sirupom, a onda preko ide neodoljivi vanila krem.
Ako volite da jedete lagane kolače koji se brzo prave, naš prijedlog je ovaj, a možete da ga obogatite i nekim sezonskim voćem.
Sastojci:
2-3 kriške hljeba
220 g šećera
120 ml vode
1 vanilin šećera
2 žumanceta
100 g brašna
50 g putera
500 ml mlijeka
100 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
cimet
šlag
Priprema:
Pomiješajte mlijeko, 100 g šećera, brašno i ulupana žumanca. Dobro promiješajte, da nema grudvica, a onda kuvajte dok smjesa ne krene da ključa. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter, vanilin šećer i dobro sjedinite. Sipajte fil u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru da se ohladi. U tiganju istopite malo putera, pa tostirajte hljeb sa obe strane.
Odložite sa strane. U šerpi pomiješajte vodu i 120 g šećera, pa kuvajte dok se šećer ne istopi. Prohlađenim sirupom prelijte vruć hljeb. Slatku pavlaku dobro umutite, pa joj dodajte ohlađeni fil i sjedinite mikserom. U dekorativne čaše poređajte hljeb koji ste isjeckali, pa sipajte preko fil, a onda ukrasite šlagom i pospite prosijanim cimetom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA