Septembra 1952. godine, 10 godina prije nego što je umrla u 36. godini od predoziranja barbituratom, Merilin je podijelila u intervjuu za tadašnji časopis "Pageant" kako izgleda njen režim ishrane.
Govoreći o tome kako je stekla svoju čuvenu, oblu figuru, koju "nikada nije smatrala tako izuzetnom", govorila je o svojoj ishrani za koju je tvrdila da su je drugi označili kao "apsolutno bizarnu".
Za doručak, Merilin je pila čašu toplog mlijeka sa umućenim jajetom, kao i multivitamin.
- Prije nego što se ujutro istuširam, zagrijavam šolju mlijeka na ringli koju držim u hotelskoj sobi - objasnila je ona i dodala:- Kad je vruće, razbijem dva sirova jajeta u mlijeko, umutim ih viljuškom i pijem dok se oblačim. Ovo dopunjavam multivitaminskom pilulom. Sumnjam da bi bilo koji ljekar mogao da preporuči hranljiviji doručak za radnu djevojku, koja je u žurbi.
Glumica je preskočila da priča o ručku, ali je rekla da je njen večernji obrok skoro uvijek isti - neka vrsta proteina sa sirovom šargarepom.
- Moje večere kod kuće su zapanjujuće jednostavne. Svako veče svratim na pijacu i uzmem biftek, jagnjeće kotlete ili džigericu, koju ispečem u rerni. Obično jedem četiri ili pet sirovih šargarepa sa mesom, i to je sve. Mora da sam djelimično zec, sirova šargarepa mi nikad ne dosadi - dodajući da je uvijek čuvala mjesta za desert:- Pretpostavljam da je dobra stvar što jedem jednostavno tokom dana, jer sam poslednjih mjeseci stekla naviku da svratim u poslastičarnicu na vrući kolačić, na putu kući sa večernjih časova drame. Sigurna sam da sebi ne bih mogla da dozvoliti ovo slatko, da se moja svakodnevna ishrana ne sastoji skoro u potpunosti od proteinske hrane - rekla je svojevremeno Merilin, prenosi DejliMejl.