UGOSTITELJSKI OBJEKTI POD LUPOM Inspekcija za hranu obavila kontrolu mikrobiološke ispravnosti sladoleda na točenje
Aloonline.ba | Vijesti ∙ 26.04.24 16:52 ∙ 0
U okviru ustaljenih i redovnih aktivnosti, gradska inspekcija za hranu izvršila je kontrolu mikrobiološke ispravnosti sladoleda iz prometa u ugostiteljskim objektima na području grada, u kojima se sladoled proizvodi i prometuje (sladoled na točenje)
Naime, izvršeno je uzorkovanje sladoleda iz prometa po nalogu inspektora za hranu Gradske uprave Banjaluka u pet ugostiteljskih objekata, te je u jednom ugostiteljskom objektu utvrđeno da ispitivani uzorak nije bezbijedan za ishranu ljudi.
Rješenjem inspektora, zabranjena je proizvodnja i promet sladoleda sopstvene proizvodnje do otklanjanja sumnje u bezbjednost istog.
U skladu sa kaznenim odredbama Zakona o hrani, preduzetniku je izdat prekršajni nalog za počinjeni prekršaj.
Uzorkovanje i mikrobiološko ispitivanje izvršeno je u saradnji sa JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
13°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C