Jesenska varijanta omiljenog deserta: Isprobajte čizkejk s narom
Sastojci za podlogu:
50 g integralnog keksa (digestive keks)
25 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi
Krema:
100 g grčkog jogurta
50 g svježeg krem sira
75 g slatkog vrhnja
1 kašika šećera u prahu
Preljev:
250 g šumskog voća
1 nar
1 kašika šećera
1 kašika svježe cijeđenog soka limuna
Priprema:
Keks sameljite i pomiješajte s maslacem sobne temperature. Smjesu rasporedite u 3 zdjelice ili čaše te zbijte pomoću oblog dijela kašike, te ostavite u hladnjaku dok pripremate ostatak deserta. Slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodajte u tučeno vrhnje. Sve sastojke nježno miješajte dok se ne sjedine. Kremu prelijte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve vratite u hladnjak na najmanje sat vremena. U međuvremenu nasjeckajte šumsko voće na sitno i nat te prebacite u lončić, dodajte šećer i limunov sok te stavite u lončić i kuhajte na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje. Smjesu ostavite da se ohladi i potom ju dodajte na kremu. Na vrhu kolač ukrasite bobicama nara.
Stavite u frižider na hlađenje.