PROIZVODNJA U NAJVEĆOJ FABRICI ČOKOLADE ZAUSTAVLJENA Salmonela natjerala radnike da zaustave mašine
Bakterije salmonele otkrivene su u najvećoj tvornici čokolade na svijetu koju vodi švicarski div Barry Callebaut u belgijskom gradu Viezu, saopštila je kompanija u četvrtak.
Glasnogovornik firme rekao je „AFP-u“ da je proizvodnja zaustavljena u tvornici koja proizvodi tekuću čokoladu u veleprodajnim serijama za 73 klijenta koji proizvode slastičarne.
– Svi proizvodi proizvedeni od testa su blokirani. Barry Callebaut trenutno kontaktira sve kupce koji su možda primili kontaminirane proizvode. Proizvodnja čokolade u Viezu ostaje obustavljena do daljeg – rekao je glasnogovornik Kornil Varlop.
Većina proizvoda za koje je otkriveno da su kontaminirani još uvijek je na mjestu, dodano je u izjavi.
Međutim, kompanija je kontaktirala sve svoje klijente i zamolila ih da ne šalju nikakve proizvode koje su napravili s čokoladom napravljenom od 25. juna u ovoj tvornici u Viezu, koja se nalazi u Flandriji, sjeverozapadno od Brisela, prenosi „Rfi„.
BONUS VIDEO: