Čuveni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajloivić preminuo je danas od posljedica leukemije.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac, posljednje dvije i po godine liječio se od leukemije, u jednom trenutku stanje mu je bilo bolje, pa se vratio trenerskom poslu u Bolonji, ali bolest se ponovo vratila i nije uspio da dobije najvažniju bitku.

Siniša Mihajlović ostaće upamćen po brojnim fudbalskim uspjesima, a navijačima Crvene Zvezde ostaće u najljepšem sjećanju zbog gola protiv Bajerna iz Minhena u Beogradu, u polufinalu Kupa evropskih šampiona.

Osim tog gola iz slobodnog udarca, Siniša Mihajlović ubacio je loptu u šesnaesterac kada se „nebo otvorilo“ i Zvezda u posljednjim trenucima meča obezbijedila plasman u finale.

– Taj slobodni udarac je najlepša i najvažnija stvar koju sam uradio u životu! Kada sam nameštao loptu, bio sam potpuno fokusiran. Izolovao sam se od svega, atmosfere, stadiona, saigrača, važnosti utakmice, rezultata… Kad sam pogodio, nastala je histerija, nama ništa nije bilo jasno. Ali jedna stvar mi je prošla kroz glavu. Pomislio sam na to koliko taj gol znači za Jugoslaviju, koja je prolazila kroz teška vremena – prisjetio se svojevremeno Siniša u razgovoru za francuski Ekip.

BONUS VIDEO: