Košarkaši Partizana dočekuju sutra ekipu Valensije, u utakmici 11. kola Evrolige.

Crno-bijeli ovaj meč dočekuju poslije tri vezana poraza, dva u Evroligi od Barselone i Real Madrida, i jednog u ABA ligi od Crvene zvezde.

– Pametni ljudi uvek izvlače pouke. U poslednjih sedam dana imali smo tri veoma teške utakmice protiv timova koji su favoriti za fajnal-for i protiv Crvene zvezde koja je naš glavni konkurent, uz poštovanje svih ostalih, u ABA ligi – rekao je Obradović.

– Bilo je dosta dobrih trenutaka, ali i veoma loših. To je ono o čemu smo pričali, probali da reagujemo sinoć na treningu, probaćemo i večeras – dodao je on.

Najveći problem je, kako je rekao Obradović, to što poslije utakmice u Madridu ni na jednom treningu nije imao Lesora.

– Posledice toga što nije trenirao su se videle. Pohvalno je to što je želeo da pomogne timu, kao što je pohvalno i to da je Smailagić na svoju sopstvenu odgovornost želeo da igra iako mu je preporučeno da pauzira šest sedmica – rekao je Obradović.

– Nažalost, ni jedan ni drugi nisu sinoć trenirali, ne znam da li će biti u stanju da večeras treniraju i sve to utiče na plan i pripremu utakmicem – dodao je trener Partizana.

Partizan je trenutno na 11. mjestu na tabeli Evrolige sa četiri pobjede i šest poraza, a isti skor ima i Valensija koja je poziciju ispod.

– Igramo na domaćem terenu, ja sam pričao igračima da izbiju iz glave da li igramo u Beogradu ili van Beograda, ali činjenica je da ovde imamo vetar u leđa od naših navijača i nadam se da će to tako biti sutra uveče – rekao je Obradović.

BONUS VIDEO: