Pržena jaja na Ajnštanov način: Šta je genijalni naučnik jeo svakog jutra
ALOONLINE.BA | Razonoda ∙ 10.09.23 22:17 ∙ 0
Nobelovac i veliki fizičar Albert Ajnštajn za doručak je jeo zaslađena pržena jaja sa dodatkom meda i putera. Možda zvuči čudno, ali i Ajnštajn je bio čudan.
Zanimljivi detalji iz Ajnštajnovog života objavljeni su u knjizi „Einstein at Home“ pa i taj da je „otac“ teorije relativnosti svakog jutra doručkovao pržena jaja i pio kafu bez kofeina.
Ajnštajn je takođe voleo i pečurke, ali svježe s pečenim pecivima. Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj. A ovaj strastveni pušač je volio i punč od celera.
U nastavku vam donosimo recept za njegov omiljeni doručak.
Priprema:
Otopite komad putera u širokom tiganju. Kada se zagreje, ubacite dva sveža jajeta i pržite dok ne budu skoro ispečena po vašem ukusu.
Dodajte kašičicu meda i, kada se otopi, lagano nagnite tiganj i uzastopno sipajte vruću mešavinu preko jajeta dok vrh žumanca ne postane neproziran.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- Albert Ajnštajn
Možda vas zanima
Razonoda
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C