Da li znate koja je razlika između srpske i hrvatske sarme? (FOTO)
Sarma je samo jedno od brojnih jela koje gotovo svi na Balkanu smatraju za svoje i trude se da im daju svoj pečat kako bi ih izdvojili od mase i učinili posebnim.
Kao što gotovo svi znaju, sarma može da se pravi i od mljevenog junećeg, ali i mljevenog svinjskog mesa.
Postoje i oni koji smatraju da je idealno pomiješati junetinu sa svinjetinom jer je ona masnija, a junetina suvlja.
Ipak, čini se da je jedna kuvarica iz Hrvatske u pokušaju da napravi autentičnu sarmu među sastojke dodala i nacionalnost ključnim sastojcima.
Ona nije koristila juneće, svinjsko ili oba, već je u svoju sarmu stavila hrvatsko meso, tačnije – hrvatsku svinjetinu i junetinu.
Da li mislite da je na ovaj način uspjela da napravi autentičnu hrvatsku sarmu i kako vi spremate vašu?
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- zanimljivosti
Razlika je u tome.
U Hrvatsku sarmu ima hrvatsko meso, a u srpske, srpsko meso
Budala i hrvata ,rata, nikad ne fali .
Nemam reči veelika glupost izrečena