JELENA ĐOKOVIĆ OVU NAMIRNICU JEDE SVAKODNEVNO Ubrzava metabolizam i zakon je za vitku liniju
Svi znamo pravila ishrane Novaka Đokovića, ali šta je sa Jelenom koja je vitka i vitalna i nakon dva porođaja? Poznato je da se Jelena prilagodila jelovniku svog supruga, pa se trudi da u meni uvede što više bezglutenskih žitarica. Takva jedna namirnica je kinoa koju nazivaju i „kraljicom sjemenki“, ali i „zlatom Inka“.
Zbog čega je kinoa tako dobra?
Kinoa sadrži velike količine bejlančevina zbog čega može da se takmiči sa proizvodima životinjskog porijekla. Obiluje vitaminom E, C, kalijumom, raznim mineralima, aminokiselinama i eteričnim uljima.
Povrće sa kinoom
Potrebno je: 200 g kinoe, 200 karfiola, 200 g brokolija, 200 šargarepe, 1 glavica crnog luka, 1 čen bijelog luka, začini, so i biber.
Priprema: Kinou kuvajte u vodi oko 15ak minuta. Karfiol, brokoli obarite. U tavi na malo ulja prodinstajte luk i izrendanu šargarepu pa im dodajte karfiol i brokoli. Dinstajte sve zajedno 10 minuta pa ovoj smjesi dodajte procijeđenu kinou, začine, so i biber.
BONUS VIDEO: