MIMOZA SALATA NAJBOLJI NAČIN DA UPOTRIJEBITE USKRŠNJA JAJA Po ovom receptu se pravi za 10 minuta, a ukus joj je sjajan
Sastojci:
4 jajeta
4 krompira
2 čaše kisele pavlake
100 ml majoneza
200 g šunke
350 g kačkavalja
so i biber po ukusu
Priprema:
Skuvajte krompir, pa ga prohladite i tek potom uklonite ljusku.
U jednoj činiji pomiješajte majonez i kiselu pavlaku, pa začinite. Dio ove mješavine stavite na dno činije u kojoj ćete servirati mimoza salatu.
Preko toga poređajte sloj od dva rendana kuvana krompira, dodajte so i biber po želji, pa namažite još malo smjese od pavlake i majoneza.
Redajte sitno sjeckanu šunku, pa ponovo stavite tanko preliv, pa dva rendana jajeta, pa preliv.
Zatim narendajte još dva krompira, opet posolite, pa opet nanesite preliv majoneza i pavlake, pa šunku, pa preliv, pa jaja i tako sve dok ne potrošite materijal.
Preko svega narendajte kačkavalj.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- Jaja
- mimoza salata