Sastojci



  • 1 kg pilećih krilaca

  • so

  • biber

  • kari - ½ kašičice

  • čili - ½ kašičice

  • 2 kašike brašna

  • Za pohovanje

  • 200 ml piva

  • 2 - 3 kašike brašna

  • so

  • biber


Priprema



  1. Operite krilca i isjecite im vrhove. Stavite ih u posoljenu vodu i skuvajte (da se ne raspadnu).

  2. Izvadite krilca i ostavite ih da se ocijede i ohlade. U posudi promiješajte začine, so i biber po ukusu i brašno. Dobro izmiješajte i pospite krilca smjesom.

  3. Ostavite ih u frižideru, dok pripremite smjesu za pohovanje. Umutite jaja sa brašnom. Dolijte pivo i dodajte so i biber.

  4. Ponovo promiješajte.

  5. Treba da dobijete smjesu kao za palačinke (za nijansu gušća). U tiganj sipajte ulje i dobro ga ugrejte.

  6. Uzimajte krilca i svako potopite u smjesu za pohovanje. Ispržite ih do zlatne boje sa obe strane.

  7. Poređajte ih u tanjir i servirajte sa sosovima ili prilozima po vašoj želji.