POMFRIT KAKAV DO SADA NISTE PROBALI Bez kapi ulja a slasan i ukusan
Aloonline.ba | Žena ∙ 12.02.24 12:53 ∙ 0
Začini dodaju na aromatičnosti. Dodajte prilog po ukusu i uživajte.
Potrebno je:
500 g krompira
2 belanca
začini po ukusu
papir za pečenje
Priprema:
Krompir oprerite, oljuštite i isijecite na što tanje štapiće. Viljuškom umutite bjelanca koja možete posoliti ili u njih staviti začine po svom ukusu. Krompir prvo umočite u bjelanca, a potom redajte na papir za pečenje. Ovako pripremljen pomfrit pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumeni.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- pomfrit
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Žena ∙ 0ZAPEČENA TJESTENINA Fino, jednostavno i jeftino
12:53 ∙ Žena ∙ 0PRIJEDLOG ZA RUČAK Šnicle punjene sirom
10:47 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
15°C