TRADICIONALNI RECEPT ZA SAVRŠEN OBROK Lovačke šnicle, fino, pikantno jelo, za hladne dane
ALO.RS/S.Ć. | Žena ∙ 11.10.21 10:38 ∙ 0
Provjereni recept koji uvijek uspijeva, ... Lovačke šnicle su odličan specijalitet za ljubitelje domaćih jela
Sastojci
1 kg junećih šnicli
1 kg crnog luka
2 dl bijelog vina
4 komada lovorovog lista
4 čena bijelog luka
malo brašna
malo ulja
so i biber po ukusu
Priprema
Šnicle izlupajte tučkom za meso, sa jedne strane posolite, sa druge pobiberite. Šnicle uvaljajte u brašno i dobro pecite sa obje strane na ulju da porumene, pa ih izvadite. U istom ulju dinstajte luk isjeckan na kockice dok ne omekša. Vratite šnicle u sud, dodajte vino, lovorov list i malo vode da ogreznu. Kuvajte ih na laganoj vatri dok se luk ne raspadne, uz dodavanje povremeno po malo vode i povremeno miješanje. Prijatno!
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C