TAJNA ISKUSNIH KUVARA Evo zašto meso treba preliti čajem
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 07.10.23 22:39 ∙ 0
Ppostoji jedan napitak koji iskusne domaćice često koriste u pripremi mesa, jer on omekšavam meso i čini ga ukusnijim. Riječ je o čaju.
Pomoću čaja možete pripremiti savršenu marinadu koja će poboljšati ukus mesu, ali morate je napraviti kako treba. Koristite čaj bez aroma (tipa nanu, kamilicu, zeleni čaj), kao i bez aditiva. Kada napravite čaj u njega dodajte začine po želji, kao i seckani crni ili mladi luk, prenosi Novosti Magazin.
Ostavite da se ohladi, pa prelijte preko mesa koje ste izabrali. Ako koristite pileće ostavite da se marinira nekih sat vremena, a ako koristite druge vrste mesa onda marinirajte 6-12 sati. Zatim pripremite meso po želji.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C