NAJPOZNATIJE MAĐARSKE MEKIKE – LANGOŠ Popularno pecivo napravite bolje od pekara
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 20.06.23 08:07 ∙ 0
Sastojci:
400 ml mlijeka
20 g svježeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
250 ml jogurta
2 jajeta
1 kg brašna
Još:
kečap
majonez
tvrdi sir
Priprema:
U posudu sipajte mlako mlijeko i dodajte izdrobljeni kvasac i šećer. Ostavite 10 minuta da se aktivira, pa dodajte jogurt i jaja, pa sve dobro sjedinite. Zatim dodajte prosijano brašno i so, pa onda umijesite tijesto. Pokrijte providnom folijom i ostavite nekih 30 minuta da nadođe. Tijesto podelite na jednake dijelove i oblikujte loptice. Opet pokrijte i ostavite da odmori još 10 minuta. Rukama razvucite lopticu od tijesta i pržite u zagrijanom ulju. Vadite na ubrus da se ocijedi. Premažite majonezom i kečapom, pa pospite rendanim sirom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- langoš
- recept za langoš
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C