Obavezno probajte zapečeni hljeb sa bijelim lukom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 04.06.23 07:00 ∙ 0
Ne moraju uvijek prženice od starog hljeba. Probajte da ga iskoristite i na ovakav način, nećete se pokajati.
Sastojci:
pola hljeba
100 g kačkavalja
50 g putera
2 glavice bijelog luka
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika isjeckanog peršuna
Priprema:
Stavite maslac da omekša na sobnoj temperaturi. Bijeli luk stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom i poprskajte maslinovim uljem. Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni. Kada se ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno nasjeckajte. Narendajte kačkavalj i isjeckajte peršun.
Pomiješajte peršun, luk, kačkavalj, so i maslac. Isijecite hljeb na kriške i svaku krišku premažite ovom smjesom. Zapecite u zagrijanoj rerni na 250 stepeni 3-4 minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK Prokelj sa slaninom
07:59 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
13°C
Sarajevo
7°C
Banja luka
12°C
Mostar
8°C
Tuzla
4°C
Bihać
11°C
Bijeljina
12°C
Zenica
8°C
Prijedor
12°C