UKUSNE I ZDRAVE Domaće slatke štanglice
SASTOJCI:
100 g sjemenki suncokreta
100 g sjemenki bundeve
50 g susama
50 g suvih brusnica
50 g sjeckanih lješnika
50 g badema
1 šolja ovsenih pahuljica
2 kašike mljevenog kokosa
50 g putera
2-3 kašike kokosovog ulja
PRIPREMA:
U činiji pomiješajte sve suve sastojke – obje vrste sjmenki, susam, brusnice, lješnike, bademe, ovsene pa-huljice i kokos. Zatim u šerpi zajedno otopite puter i kokosovo ulje, te dobijenu tečnost sipajte u suve sastojke. Ukoliko smjesa koju dobijete bude suviše ma-sna od putera i kokosovog ulja, dodajte još malo ovsnih pahuljica.
Ukoliko, pak, smjesa djeluje previše su-vo, dodajte još putera ili kokosovog ulja, prema pro-cjeni. Pripremljenu smjesu sipajte u pleh obložen pek-papirom, te je ravnomjerno rasporedite i utisnite u pleh. Tako pripremljenu smjesu ostavite u frižider da se stegne, a zatim je sijecite na štanglice.
BONUS VIDEO: