PILETINA SA ŠAMPINJONIMA Sočan ručak koji će svi obožavati
Sastojci:
500 g pilećeg bijelog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 čena bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
200 g šampinjona
250 ml pavlake za kuvanje
so
biber
origano
U tiganj stavimo kašiku maslinovog ulja da se zagrije. Kada se ulje zagrejalo dodajemo pileće bijelo meso koje smo prethodno isjekli na sitnije kockice.
Bijelo meso pržimo dok ne ispari višak vode i meso ne dobije žućkastu boju. Ispečeno meso izvadimo iz tiganja u posebnu činiju.
U tiganj dodajemo kašiku maslinovog ulja i kada je ulje zagrijano dodajemo sitno isjeckan crni luk. Luk posolimo i dinstamo par minuta.
Dodajemo sitno isjeckan bijeli luk i nastavimo sa dinstanjem.
Nakon par minuta dodajemo isjeckane šampinjone. Dinstamo šampinjone dok ne ispari višak vode.
Kada smo izdinstali šampinjone, smjesi dodajemo prethodno isprženo pileće bijelo meso. Dodajemo biber i origano po ukusu.
U tiganj dodajemo pavlaku za kuvanje i ostavimo da se sve lijepo ukrčka 5-10 minuta.
Serviramo sa kuvanim pirinčem i salatom po želji.
BONUS VIDEO: