NEODOLJIV HRSKAV ZALOGAJ Pohovani šampinjoni
Šampinjoni sadrže velike količine proteina, vitamina, minerala i esencijalnih aminokiselina, zbog čega blagotvorno djeluju na cijeli organizam. Pored što su dobri za naše zdravlje, veoma su ukusni i mogu da se spremaju na razne načine. Sigurni smo da će ova pohovana varijanta i te kako da vam se dopadne.
POTREBNI SASTOJCI:
• 400 g šampinjona
• pola šolje brašna
• dva jajeta
• šolja prezli
• četvrt šolje parmezana
• malo svježeg peršuna
• sok od pola limuna
• suncokretovo ulje
• so
• biber
PRIPREMA:
Pečurke oprati i prosušiti. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mJešavinu prezli, parmezana, soli i bibera. Pržiti u vrelom ulju dok šampinjoni ne dobiju lIJepu boju.
Vaditi na ubrus da se ocijedi višak ulja, preliti sa malo soka od limuna, posuti peršunom, pa odmah poslužiti.
BONUS VIDEO: